Influeixen les proteïnes en el comportament dels gossos?

Sempre que es vulga fer un canvi en la dieta de les mascotes és necessari acudir al veterinari per a fer-lo de la manera correcta

En l’alimentació per a mascotes, el principal és satisfer les necessitats biològiques dels animals, però és comú haver sentit parlar de dietes baixes o altes en proteïnes per a tractar problemes de comportament.

*Deborah E. *Linder, nutricionista veterinària, comenta que l’ús de termes com a alt o baix en relació amb la dieta de les mascotes pot crear bastant confusió. Segons compte, els gossos adults sans necessiten un mínim de 4,5 grams de proteïnes per cada 100 calories consumides, i que, més enllà d’aquest requisit mínim, no existeix una definició o consens general del que és una dieta alta o baixa en proteïnes.

“Cada entrenador, veterinari o nutricionista pot tindre diferents rangs del que consideren en cada categoria. En la investigació o en les recomanacions, és important aclarir la quantitat real de proteïna recomanada i comparar-la amb la quantitat mínima que necessita una mascota i la quantitat actual consumida per la mascota”, indica.

De la mateixa manera, apunta que sempre que les dietes siguen nutricionalment completes i equilibrades, “estan preparades per a mantindre als gossos saludables”.

No obstant això, la nutricionista veterinària insisteix que sempre que es vulga fer un canvi en la dieta de les mascotes és necessari acudir al veterinari, sobretot, si el gos està en ple creixement, embarassada, medicada o té alguna afecció mèdica.

RELACIÓ DIETA I COMPORTAMENT

*Deborah E. *Linder afirma que existeixen uns certs aminoàcids dels aliments que alteren la síntesi de neurotransmissors en el cervell, però també el comportament pot veure’s afectat per l’entrenament o els canvis en la rutina. Diversos estudis han investigat la relació entre les proteïnes i els canvis de comportament, però els resultats han sigut contradictoris. “Donat el nombre limitat d’estudis disponibles, els beneficis potencials de tals dietes no estan fortament recolzats”.

Ara bé, sempre que la dieta siga de bona qualitat, completa i equilibrada, és interessant comprovar si es produeixen canvis en el comportament de la mascota, proposa l’experta. A més, insisteix que la millor manera de garantir un comportament saludable en les mascotes és treballar amb els experts adequats.

“És útil parlar amb el seu veterinari, ja que molts problemes mèdics poden semblar problemes de comportament, per la qual cosa voldrà que el seu veterinari examine a la seua mascota a la recerca de dolor o malaltia que puga fer que actue fora del comuna”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *