Ofereixen assistència veterinària gratuïta als animals de persones en situació de vulnerabilitat d’Espanya

L’acord dota d’una subvenció de 154.500 euros per a oferir assistència veterinària gratuïta als animals de les persones que puguen acreditar una situació de vulnerabilitat

En 2016, FAADA (Fundació per a e Assessorament i Acció en Defensa dels Animals) va posar en marxa el programa #MejoresAmigos amb l’objectiu de visibilitzar el vincle existent entre persones i animals en situació de vulnerabilitat, proporcionant a administracions i serveis socials els coneixements i els recursos per a una gestió adequada d’aquests casos.

Hui dia, l’Àrea Social de la Fundació atén més de 1.500 peticions anuals de casos de persones en situació de vulnerabilitat. I en els últims 6 anys, les seues tècniques han acompanyat a més de 400 casos de persones en situació de *sintecho amb animals a Catalunya i han aconseguit, en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), publicar estudis d’investigació sobre els animals com a font de suport social i familiar per a persones en situació de vulnerabilitat i nous models de família.

Aquesta necessitat de donar resposta a les famílies amb animals en situació de vulnerabilitat en tota Espanya, ha portat a l’entitat a establir un conveni de col·laboració amb el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.

L’acord dota el programa d’una subvenció de 154.500 euros que es gestionarà des de *FAADA per a oferir assistència veterinària gratuïta als animals de les persones que puguen acreditar una situació de vulnerabilitat en les diferents comunitats autònomes.

És a dir, la subvenció s’emprarà per a cobrir les despeses de totes les actuacions veterinàries necessàries per a garantir la salut física i emocional dels animals d’aquestes famílies. Així, es podrà aplicar per a la vacunació, identificació, esterilització, *desparasitación, intervencions quirúrgiques i per a l’eutanàsia humanitària justificada i incineració.

Les persones incloses en el programa #*MejoresAmigos seran aquelles que, trobant-se en situació de vulnerabilitat, determinen els corresponents serveis socials municipals. Tal com indica *Noe Terrassa de *FAADA: “Treballarem braç a braç amb els serveis socials de les diferents comunitats autònomes per a oferir un nou servei i garantir que els recursos es destinen a ajudar a famílies amb necessitats reals i que tinguen un vincle positiu amb els seus animals”.

DESTINATARIS I BENEFICIARIS

Específicament, els destinataris i beneficiaris del programa seran persones amb animals en situació de sense sostre; víctimes de violència de gènere amb animals (que no estiguen encara acollides pel programa *Viopet); persones amb animals que resideixen en infrahabitatges; persones majors amb pensions mínimes que conviuen amb un animal; i persones amb animals que, fins i tot tenint llar, viuen en situació de vulnerabilitat econòmica.

Així mateix, s’inclouen tot tipus d’animals que convisquen amb la persona beneficiària del programa. *Ademas, també han anunciat que inclouen a aquells animals considerats de companyia com a gossos, gats, fures, i altres espècies que tinguen un vincle positiu amb la persona.

Finalment, la subvenció també farà possible assessorar i acompanyar als serveis socials municipals de tota Espanya en la gestió dels casos de persones que conviuen amb animals, i oferir formació tècnica, legal i *antrozoológica als mateixos professionals que acompanyen a les persones amb animals de companyia en situació de vulnerabilitat.

Qualsevol municipi interessat pot sol·licitar assessorament, formació i suport en el marc del programa #*MejoresAmigos. Concretament, els treballadors socials podran contactar amb les tècniques de l’àrea social de *FAADA directament a través del formulari de la web mejoresamigos.org.

D’altra banda, les persones en situació de vulnerabilitat que necessiten ajuda econòmica per a l’atenció veterinària del seu animal podran demanar la inclusió en el programa al seu treballador/a social, o acudint al seu ajuntament i sol·licitant una persona de referència per a tramitar l’ajuda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *